tisdag 22 oktober 2013

Kondomtest

Syfte: Undersöka fördelar och nackdelar med kondomer och jämföra resultaten för att hitta den bästa kondomen.

Kondomer: Pastante Blueberry
Amor Thin
Annat material: provrör
tumstock

Utförande: Kondomerna testades i tur och ordning efter nedanstående lista. Ett test gjordes av samma person på båda kondomerna för att förutsättningarna skulle vara samma. Mellan varje test tvättade försökspersonen händerna för att det inte skulle finnas glidmedel från förgående test på händerna.

Tester: Hur snabbt paketen gick att öppna
Hur snabbt kondomen gick att trä på ett provrör
Hur bred kondomen kunde bli vid öppningen
Hur lätt den var att spräcka hål på kondomen med nageln
Hur lång den är utan att den töjs ut respektive vid uttöjning.
















Slutsats: Enligt ovanstående tabell kan man beräkna hur lång tid det totalt tog från att kondomen var i paketet till att det var på. Amor Thin tar då kortast tid. Samtidigt kan man säga att Blueberry var lättare att trä på då den hade mer struktur och hade bättre förklaring om hur den skulle rullas på. Av detta kan man dra slutsatsen att Blueberry är bättre ur detta perspektivet då den hade en lättare förklaring om hur man skulle få på den.

Kondomernas längd och bredd är relativt lika då det inte skiljer sig så mycket mellan dem. Även om Amor Thin var tunnare än Pastante Blueberry tog det ändå längre tid för den att gå sönder när man pressade nageln mot den. Utifrån det kan man säga att gummit i Amor Thin är bättre eftersom det håller nästan samma mått även om det är betydligt tunnare. Pastante gummi töjer ut sig lättare och går inte tillbaka till utgångslängd efter att vi drog ut den. Den blir större. Av detta kan man säga att gummit är mer töjbart men att den också att den förlorar en del av sin elasticitet efterhand. Det finns dock en liten risk att den sitter lösare efterhand när man har samlag.

Sammanfattningsvis visar undersökningen att Blueberry är mer elastisk och töjbar medan gummit i Amor Thin är mer kompakt och stabilt. Trots felkällor går det med reservation för fel att säga att Amur thin är bättre, eftersom den tålde mycket och inte förlorade elasticitet.


Felkällor: Att avgöra vilken som är att föredra är mycket svårt då det skulle behöva göras fler tester för att se hur t.ex gummit är uppbyggt. Dessutom är undersökningsmetoderna som används vid undersökning osäkra då de är gjorda av endast en person. Att öppna eller rulla på en kondom går att öva upp och tiden det tog att ta sönder gummit med nageln kan ha berott på hur vass personens nagel var eller hur gammal kondomen var. Slutsatsen blir också mer av en personlig tolkning och värdesättning av resultaten. Olika personer tolkar och tänker olika saker om resultaten och därför är slutsatsen också en personlig åsikt grundad utifrån en underökning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar